KvK  69148988 Luciënne Groen

BTW  NL195468004B01

Aangesloten bij BMS Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars

in de Massage- en Sportverzorgingsbranche

© 2018 Tender Touch
Vormgegeven door DiCa Design

Voordelen van massage

Massage een luxe?

Massage is meer dan alleen een luxe of een verwenmoment voor jezelf. Een massage is meer dan een fijne en ontspannende ervaring. Steeds meer mensen ontdekken de helende werking van massages.

 

Als voornaamste doel van onze massages staat het laten ontspannen van lichaam en geest voorop. Het werkt stress reducerend, je levensenergie gaat beter stromen en je gedachten komen tot rust. Het geeft rust en ruimte voor nieuwe energie. Na een massage voel je je vitaler en meer in balans.

 

Voordelen van een massage

Massage is gezond
Je spieren, de huid, je bloedsomloop, je lymfestelsel en zelfs je hormoonhuishouding worden op een positieve manier beïnvloed door een massage. Dat gaat dus verder dan alleen het afvoeren van afvalstoffen. Het helpt het lichaam in balans te blijven en het ondersteunt en versterkt het zelf genezend vermogen. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken worden gepubliceerd die de heilzame werking van massage onderbouwen. 

 

Massage vermindert stress
Een goed uitgevoerde ontspanningsmassage geeft een diepe ontspanning voor zowel lichaam als geest. Vrijwel iedereen heeft het druk en ervaart regelmatig stress. In feite is elke vorm van spanning stress, dus ga maar na hoe vaak dit bij jou voorkomt. Massage is hier een goede tegenhanger voor. 

 

Massage is tijd voor jezelf
We hebben het allemaal erg druk met van alles en iedereen. Als je daar zo in op gaat, kun je jezelf daar ook in verliezen. Een massage voor jou is dus: “een moment voor jezelf !” Niet bezig zijn met je dagelijkse bezigheden, maar je even laten verwennen door warm en aandachtvol contact met alle aandacht voor jou en je lijf. 

 

Massage is écht contact
Aangeraakt worden is een basisbehoefte van elk mens en is net zo nodig als bijvoorbeeld eten, drinken en een dak boven je hoofd. Zeker in de westerse cultuur kunnen mensen erg terughoudend zijn met fysiek contact en soms lijkt er zelfs een taboe op te rusten. In een massage word je warm, veilig en respectvol aangeraakt, een basis behoefte van ieder mens.

 

Massage beïnvloed je gevoel
Het kan zijn dat je niet lekker in je vel zit: je voelt je wellicht wat neerslachtig, onrustig of hebt een ander onbestemd gevoel. De aandacht die je krijgt door een massage kan je weer opvrolijken. Dat komt onder meer doordat bij prettig fysiek contact "gelukshormonen” worden aangemaakt. Vooral oxytocine en serotonine spelen hierbij een grote rol. Er wordt steeds meer bekend over de werking van deze stofjes. 

 

Massage geeft verlichting van klachten
Een veel gehoorde klacht is pijn in de schouders en nek, meestal veroorzaakt door stress en een verkeerde werkhouding. De aandacht, de ontspanning en de feitelijk fysieke uitwerking op het lijf door massage geeft vermindering van (pijn)klachten. Massage kan ook een gunstige werking hebben bij chronische klachten. Regelmatig een massage kan verlichting brengen bij pijn.

 

Massage verhoogt je bewustzijn
Door massage word je je meer bewust van je lijf en je gevoelens. Emotionele blokkades die zich vastgezet hebben in je lijf kunnen zachter worden en hierdoor kom je weer meer in contact met je oorspronkelijke levensenergie. Massage kun je dus beschouwen als een zachte vorm van lichaamsgerichte therapie. Het helpt je ook om minder “in je hoofd te zitten” en meer in je lijf. Je wordt je meer bewust van je lichaamssensaties en bent beter in het hier-en-nu. Je zou kunnen zeggen dat massage als mindfulness is. 

 

Massage werkt helend
Het kan zijn dat je in je verleden onvoldoende of met te weinig respect aangeraakt bent. Of je bent erg onzeker geworden, doordat je bijvoorbeeld gepest werd. Massage geeft je de mogelijkheid om je zelfvertrouwen weer sterker te maken en een tekort aan prettig en respectvol contact weer in te halen. Massage kan je ook ondersteuning bieden als je in een therapeutisch proces zit. 

 

Massage helpt bij psychosomatische klachten
Als je last hebt van fysieke klachten die voortkomen uit de psyche, spreekt men van psychosomatische of psychofysiologische aandoeningen. Als je het vermoeden hebt dat lichamelijke klachten een emotionele of psychische oorzaak hebben, kan een ontspannende massage je hierbij ondersteunen en inzicht geven. 

 

Of... Gewoon omdat het lekker is!   Massage is genieten! Ontdek de helende kracht van een fijne massage.

 

Enthousiast geworden?
… Maak snel een afspraak voor jou verwenmoment!

 

 

Bronvermelding:  Robin van Wees OMB Academie Den Haag

Lees ook: 10 goede redenen om je te laten masseren

Ter Beek 1 I 2161 NA Lisse

info@tender-touch.nl

Tel: 06-11216546

MASSAGE UITSLUITEND OP AFSPRAAK

Get In Touch